Tänään kävimme aamupäivällä Curral das Freirasissa eli Nunnien laaksossa. Nimensä tämä jylhien vuorien keskellä laaksossa sijaitseva kylä on saanut siitä, kun 1500-luvulla merirosvot hyökkäsivät saareen ja nunnat pakenivat tuonne laaksoon. Ja kuten viimekeväisen Jeeppi-safarin kuljettaja/opas sanoi, ne merirosvot eivät olleet mitään Johnny Deppejä. Kylässä on todella kaunis pieni hautausmaa, se on oikea rauhan tyyssija varjostavine puineen ja huolella hoidettuine hautoineen.

Matkalla pysähdyimme pariin otteeseen näköalapaikoilla. Ensimmäisellä niistä avautuu näkymä alas laaksoon (tietenkin) kylään, jossa Cristiano Ronaldo on syntynyt. Kaikki turistibussit pysähtyvät siinä ja kaikille mainitaan paikka suurena nähtävyytenä. Ronaldo on tällä saarella puolijumalan asemassa, hänelle on pystytetty patsaskin Funchalin keskustaan. Kolmikymppiselle miehelle. Kaikissa turistimyymälöissä on Ronaldon pelipaitoja myytävänä. Hänellä on myös oma tuotemerkki, CR7. Täällä on ainakin yksi kauppa tuolla nimellä ja netistä löytyy vaikka mitä alushousuista pelikenkiin. Jalkapallosta (niin, hän on kuulemma hyvä jalkapalloilija) minä en mitään ymmärrä, mutta oletan, että miehen ulkonäkö ei ole ainakaan haitaksi hänen brändilleen.

Ja tietenkin päivän kissat ja koirat on bongattu. Ensimmäisellä taukopaikalla makoili oikein nätti koira kaikessa rauhassa tiellä ja toisessa taukopaikassa kissat söivät pähkinöitä. Siis ne ihan oikeasti söivät niitä niin että rouske kuului.

 

IMG_20150913_114144.jpg

 

Ronaldon patsas

 

IMG_2264.jpg

 

Curral das Freiras ylhäältä katsottuna.

 

IMG_2255.jpg

 

Koira

 

IMG_2261.jpg

 

Kissat pähkinöiden kimpussa.

 

IMG_2269.jpg

 

Curral das Freirasin hautausmaa.