Kävin tänään toista kertaa löytöeläintalolla hommissa. Nyt olin koiria hoitamassa. Tai hoitamassa ja hoitamassa...

Olisi jäänyt heikompiluontoiselta tekemättä ne hommat, mitä tänään tein.

Koiria on suunnilleen sata. (Ne toiset sata ovat jossain muualla). Koirat ovat muutaman neliön häkeissä, kaksi-neljä koiraa häkissään. Kukaanhan ei voi niitä lenkittää, kun niitä on noin tolkuton määrä, ja häkit ovat sitten sen näköisiä. Jokainen voi kuvitella miltä häkki näyttää kun siellä on ollut neljä isoa koiraa vuorokauden. Lattia on täynnä sitä itseään ja ruoka- ja vesikupit pyörivät siellä seassa.

Häkin siivous aloitetaan sillä, että koirat siirretään kuljetushäkkiin. (Ne menevät sinne oikein mielellään, kun tietävät, että saavat kohta ruokaa.). Kupit otetaan häkistä pois, huuhdotaan suurimmat kokkareet letkuvedellä ja sitten ne pestään ämpärissä rätillä ja pesuaineella. Sitten ne taas huuhdotaan letkusta tulevalla vedellä. Muutaman häkin jälkeen pesuvesi rupeaa olemaan jo melko ruskeaa ja kokkareista ja sitten vaihdetaan vesi. Minun hommani tänään oli jakaa ruuat ja pestä kupit ämpärissä. Onneksi oli kumihanskat kädessä. Kuppeihin laitetaan uudet ruuat ja koirat siirretään kuljetushäkistä takaisin omaan häkkiinsä. Noita häkkejä on n. 30, niiden siivoamiseen menee kyllä aikaa.

Missään tapauksessa en tarkoita arvostella tai moittia systeemiä, siellä työskentelevät ihmiset tekevät parhaansa eläinten hyväksi, mutta olosuhteet ovat mitä ovat ja niille ei voi mitään. Täällä asiat ja asennoituminen vain on tuollaista. Ja minä teen ihan niin kuin muutkin täällä tekevät, maassa maan tavalla ja niin pois päin.

Pääsinpä nimeämään kissankin. Toimistossa pyöri ruippana teinikissa, melkein musta kilppari ja se oli ilmeisesti juuri tullut, kun sillä ei ollut vielä nimeä. Minua pyydettiin antamaan nimi ja annoin nimen Cinderella. Se kun näytti ihan nokisen piipun kautta tulleelta.

 

Nyt löysin lankakaupan kun aikani harhailin keskustassa. Kauppias oli ikävä kyllä siestaa viettämässä, mutta jos joku päivä osuisin sinne aukioloaikaan.

 

Kuvia löytöeläintalolta ei ole, siellä ei saa ottaa kuvia.

Tässä linkkejä yhdistyksen sivuille, jos kiinnostaa:

 

https://www.facebook.com/SPADFunchal?ref=ts&fref=ts

http://spad-funchal.blogspot.pt/