Tänään Funchalissa vietettiin jotain maailman matkailu -päivää. Kävimme kasvitieteellisessä puutarhassa, sinne oli tänään vapaa pääsy.

Olihan siellä aika hienoa.

Se sijaitsee korkealla vuorella (kas kummaa) ja menimme sinne bussilla. Uskomatonta miten nuo autot kestävät. Korkeuserot ovat todellakin valtavia ja bussi jurrasi varmaan kahtakymppiä suurimman osan matkasta. Paluumatka sujui niin, että menimme vaijerihissillä hirmuisen rotkon yli Montelle ja sieltä sitten taas bussilla alas keskustaan.

Bussilla ajelu on melkoista elämysmatkailua. Tiet ovat niin kapeita, että luulisi, että edes yksi auto ei mahdu niistä menemään, mutta niinpä vain kadun varteen on parkkeerattu autoja ja liikenne sujuu vielä kadulla kahteen suuntaan. Jotkut mutkat ovat niin jyrkkiä, että bussin pitää vekslata pysähtymällä ja peruuttamalla päästäkseen kääntymään. Usein bussit ovat tupaten täynnä. Ihmisiä seisoo vieri vieressä kuin sillit suolassa, kuski huutelee jotain (varmaankin että tiivistäkää, tiivistäkää) ja lisää matkustajia vain tulee. Arvelimme, että kuskeilla on joku kisa siitä, kuka saa eniten tungettua porukkaa kyytiin. Se hyvä puoli täydessä bussissa on, että kukaan ei jokseenkin tempoilevasta ajotyylistä huolimatta pääse kaatumaan. Ei ole tilaa kaatua.

Bussiliikenne toimii täällä hyvin. Verkosto on tiheä ja vuoroja on paljon. Meillä on lähin pysäkki melkein ulko-oven vieressä ja siitä menee bussi keskustaan puolen tunnin välein. Yhtä korttelia alempana kulkee vielä kaksi linjaa, joten täältä ja tänne pääsee bussilla n. 10 minuutin välein.

Ostimme ladattavat bussikortit heti ensimmäisellä viikolla. Kun ostaa 9 matkaa tai enemmän kerrallaan, tulee yhden matkan hinnaksi 1,25 euroa. Ei siis ole kallista lystiä.

 

IMG_2277.jpg

 

Tämä on aika erikoinen kasvi:

IMG_2276.jpg

 

IMG_2283.jpg

 

Tämä konna oli n. puoli metriä pitkä:

IMG_2282.jpg