Madeira on kuuluisa kauneudestaan, luonnostaan ja kukistaan. Täällä on tosiaankin paljon kukkia, puita ja kaikenlaisia kasveja. Suunnilleen jokainen vapaa neliömetri on jollakin tavalla viljeltyä. "Aarimaita" on Funchalissakin ties kuinka monta. Niissä yksityiset ihmiset viljelevät omaa länttiään. Joka ikisellä läntillä on muutama banaanipuu ja jotain juurikkaita. Viiniköynnöksiäkin näkee. Ja jokaisella on oma pikku vajansa omalla läntillään. Aarimaat ovat hauskan näköisiä, todella hyvin hoidettuja ja pikkuisia mökkejä vierekkäin.

Mutta kyllä tuo kaikki vaatii työtä pysyäkseen vehreänä. Vesisade on vain hetkellinen helpotus, koska vesi valuu mereen suunnilleen sitä mukaa mitä sitä sataa. Viheraluiden hoitajia ja kastelijoita näkee paljon. Me sanomme heitä kaikkia kunnan miehiksi. Nämä kunnan miehet tekevät töitä tässä helteessä sitkeästi haalarit päällä.

Viereisellä kadulla karsittiin palmuja. Kunnan mies kiipesi palmuun tolppakenkien ja vyön avulla moottorisaha kainalossa ja rupesi katkomaan oksia. Ei siinä mitään nostokoriautoa tarvittu.

 

Tässä kuvassa se kunnan mies on tuolla ylhäällä palmussa. Hän on valitettavasti palmun toisella puolella, mutta jos oikein tarkkaan katsoo, niin jalat näkyvät palmun molemmin puolin.

 

IMG-20151007-WA0001.jpg