Netti oli poikki kolme vuorokautta. Kyllä oli ihan kädetön olo. Ei fb:tä, ei lehtiä, ei radiota. Pankkiinkin olisi pitänyt päästä. Kävimme kiivasta tekstiviestittelyä vuokranantajan kanssa ja viimein sitten tänään netti rupesi toimimaan.

Onhan täällä ilmaisia WiFejä, esimerkiksi tuossa viereisessä kauppakeskuksessa, mutta ei sinne viitsi konetta kantaa ja ruveta pankkiasioitaan hoitamaan avoimessa verkossa.

Mitään ihmeitä ei ole tehty, tämäkin viikko on ollut aika sateinen. Flunssa on onneksi jo melkein poissa, nyt jaksaa sentään käydä edes kävelyllä. Pitää vielä vähän kerätä puhtia ja mennä sitten löytöeläintalolle hommiin.

Olen yrittänyt opetella vähän portugalia kun on ollut pakko viettää aikaa kotosalla. Pikku hiljaa ihan jokunen sana on jäänyt päähänkin. Vielä kun uskaltaisi puhua sitä. Osaan tilata kahvia, kaljaa ja syömistä. Automaattisesti kieli vain kääntyy englanniksi, meitäkin yleensä puhutellaan heti sillä kielellä. Kyllähän sen erottaa ihan heti, kuka on turisti ja kuka paikallinen.

 

IMG_2244.jpg