Tänään on ollut kaunis ja lämmin päivä. Tehtiin pitkä aamupäiväkävely ja käytiin ostamassa liput huomiseksi Porto Santoon. Porto Santo on Madeiran saariston toinen asuttu saari, pienempi kuin tämä Madeira-niminen.

Tällaisessa ympäristössä rankkasateet ja maanvyöryt ovat tavallisia ja tuhoisia. Osa vuorien rinteistä on näköjään verkotettu maanvyörymien varalle. Asutusten ja teiden yläpuolella olevia ainakin. Mahtaa olla mielenkiintoista hommaa vetää noita verkkoja. Korkealla ja jyrkällä rinteellä keikkumista. En tiedä miten se on tehty, kai siellä ihmiset kiipeilevät, ne ovat nimittäin niin korkeita, että ei sinne mitään nostureita voi viedä.

Yhdellä reissulla ajoimme vesiputouksen ali. Vettä tuli melkoisesti vuorelta ja tie kulki sen putouksen läpi. Kysyin kuskilta, että johtuuko tuo sateesta ja hän kertoi, että ei johdu sateesta, sitä tulee sieltä koko ajan ja että ennen uusien teiden ja tunnelien rakentamista niitä läpiajettavia putouksia oli vaikka kuinka paljon. Eikä ole kuulemma koskaan sattunut sellaista, että veden mukana olisi tullut tuhdimpaakin tavaraa auton päälle.

 

IMG_2312.jpg

 

IMG_2321.jpg