Flunssa jatkuu, joten kotona oleilua tämä matkailu nyt on.

Olen intohimoinen lukija, joten yksi suurimmista ongelmista tänne muutossa oli se kauhuskenaario, että ei ole lukemista.

Toimme mukanamme 55 kirjaa. Ainoa kriteeri oli se, että kirjat ovat pehmeäkantisia, koska ne painavat vähemmän kuin kovakantiset. Kirjalaukku painoi 21 kiloa kun maksimipaino lentokoneeseen on 23 kiloa. Yllättävän vähän ylimääräinen laukku maksaa Finnairilla, vain 15 €. Ja se laukku hajosi matkalla, kantokahva meni rikki, mutta tuskin sitä Suomeen mennessä edes tarvitseekaan, sitä laukkua.

Jossakin vaiheessa nuo kaikki 55 kirjaa on sitten luettu ja pitää keksiä jotain muuta. Hotelleissa on auloissa kirjoja, suomenkielisiäkin ja ajattelin, että yritän käydä vaihtamassa sieltä lukemattomia kirjoja.

Ai miksikö itsepäisesti haluan kirjoja painettuna enkä e-kirjoja? En jotenkin osaa lukea koneelta, on minulla tablettikin täällä mukana ja kai sitä täytyy sitten jossain vaiheessa taipua siihen, että siitä on luettava, kun muutakaan ei ole.

Sitäkin mietin, että jos saisi jotenkin yhteyttä muihin Madeiralla asuviin suomalaisiin ja jospa heidän kanssaan voisi vaihtaa kirjoja. Jos nyt joku muukin on niitä tänne asti raahannut.

Rannalla on kuulemma kirjojen vaihtopiste, mutta siellä ei ole suomenkielisiä kirjoja.

WP_20150923_003.jpg