Tänään on ollut melkoisen kurja sää. Suomalaisen silmissä tämä on myrsky, en sitten tiedä onko tämä vain tavallinen syksyinen sadepäivä.

Vettä on tullut kaatamalla, palmut taipuivat tuulessa kaksinkerroin, vesi virtasi kaduilla vuolaina virtoina ja sumu ja sade olivat sellaisia, että näkyvyyttä merelle ei ollut ollenkaan. Ikkunasta oli mukavaa katsella kun ihmiset kävivät painimatsia sateenvarjojensa kanssa. Ilmanvaihtokanavat ulisivat ja ulvoivat kuin huonossa kauhuleffassa.

Ja äsken sitten kirkastui, sade loppui, sumu hävisi ja tuuli tyyntyi. Käänne tapahtui varmaan varttitunnissa.

Muutenkin sää täällä vaihtelee paikoittain paljon. Jossain paistaa aurinko ja on hellettä ja parin kilometrin päässä tulee vettä kaatamalla. Ja vuorilla on sumuista ja pilvet roikkuvat huippujen alapuolella ja rannassa paistaa aurinko.

Tämä koko viikko on ollut säiden puolesta kurja. Tosi ikävää niille, jotka ovat olleet lomalla vain tämän viikon täällä.

Rupesin neulomaan viittaa niistä villasekoitelangoista, jotka tällä viikolla ostin. Ja totesin pian, että lisää pitää mennä ostamaan ja paljon, eivät nuo kuusi kerää riitä alkuunkaan. No, pitää sitten ostaa. Kun viimeinkin löysin hyvää lankaa ja keksin mitä siitä teen, niin täytyy viedä homma loppuun asti.

 

Tässä kuvassa näkyy Madeiran saariston toinen suuri saari, Porto Santo

 

IMG_2252.jpg