Olen usein haaveillut, että hankkisin papukaijan. Enää en haaveile. Jossain naapurustossa on papukaija ja se viheltää, huutaa ja rääkyy hirveällä äänellä puoli päivää. Olen kurkkinut ikkunasta ja yrittänyt paikallistaa sen joltakin parvekkeelta, mutta ei sitä näy. Eli se huutaa jossain sisällä ja se huuto kuuluu meille sisälle toiseen taloon.

Tänään kauppakeskuksessa joku mies ajeli liukuportaissa metsästyshaukka kätensä päällä. Siinä se haukka kökötti ihan rauhassa. Miehellä oli aika järeännäköinen hanska kädessä.

Olemme siis käyneet muutamalla retkellä. Retket on ostettu paikallisilta toimistoilta ja ne ovat olleet oikein hyviä. Ja hinta on todellakin halvempi kuin matkatoimistojen järjestämillä retkillä. Esimerkiksi läntinen saarikierros näkyi olevan eräällä matkatoimistolla 51 euroa ja me maksoimme vastaavasta kierroksesta 20 euroa. Tosin opastus on matkatoimistoilla suomeksi ja näillä paikallisilla englanniksi tai jollain muulla yleisellä kielellä. Sitä olen ihmetellytkin, siis näitä kieliä. Kuski puhuu sujuvasti vaikka kuinka montaa kieltä, portugalia, englantia, italiaa, espanjaa, ranskaa, saksaa ja varmaan muitakin. Ja täällä sellainen kielitaitoinen ihminen kuskaa turisteja päivästä päivään samoja reittejä. Se herra, joka kyyditsi meitä, kun myöhästyimme lähdöstä, puhui ruotsia. Hän pälpätti itsepintaisesti meille ruotsia, vaikka sanoin, että ei me ymmärretä, koulussa oli pakko oppia ja se kaikki on autuaasti unohdettu.

Käsitöitä olen tehnyt tosi vähän. Eilen tein sen verran, että tein lyhythihaisesta t-paidasta hihattoman topin. Siihen tarvitsin vain saksia.

 

Tässä auringonlasku parvekkeeltamme katsottuna. Auringonlaskun aikaan satamäärin lokkeja lentää jostain mantereelta päin merelle.

 

IMG_2235.jpg