Eilen kävimme Cristiano Ronaldon museossa. Täällä on todellakin hieno museo, jossa on ainoastaan Ronaldoon liittyvää esineistöä. Pyttyjä, pokaaleja, jalkapalloja, lapsuuden piirustuksia ynnä muuta. Ajattelin, että eihän siellä ole ketään muuta käymässä kuin me, mutta museossa oli porukkaa vaikka kuinka. Taitaa tämä Ronaldo olla muutakin kuin tämän saaren oma julkkis. Erityisesti nuoret miehet, 15-20 vuotiaat, tuntuivat olevan todella tohkeissaan.

Jalkapallo on täällä ihmisten sydäntä lähellä. Yhtenä iltana oltiin kävelyllä ja telkkarissa oli joku erittäin tärkeä / mielenkiintoinen / muuten vain jalkapallo-ottelu. Joka korttelissahan on pari-kolme kahvilaa. Silloin joka toisen kahvilan terassi oli tupaten täynnä porukkaa ja telkkari auki ja joka toinen oli sitten joko kiinni tai tyhjä eikä telkkari ollut auki. Nauratti kun taisi tulla melkein-maali, ja koko kadunmitalta kuului yhteinen OIHHH!

Olisi mukavaa mennä katsomaan jalkapalloa ihan livenä. Mitään en pelistä ymmärrä, mutta tunnelma olisi varmaan hieno. Pitää sitten vain olla tarkkana, että ääntelee ja kannustaa oikealla hetkellä oikeaa joukkuetta.

Keli on ollut pari viikkoa jokseenkin kurja. Joka päivä on satanut. Lämmintä toki on, mutta kun sadetta tulee vähän väliä, niin ei oikein viitsi ulkona kuljeskella.

 

Ronaldon (eli CR7-tuotemerkki) museossa oli jalkapalloja yksi vitriini täynnä. Ne olivat ilmeisen tärkeiden otteluiden hattutemppu-maaleja, nimmareita täynnä ja pelin kylteillä varustettuja.

WP_20151020_001.jpg